Boikon’s terugblik op de JEC World 2017 in Parijs

24-3-2017

De JEC World 2017 is de grootste composieten beurs van de wereld. Deze beurs bevindt zich jaarlijks in het noorden van Parijs en men vindt hier spelers vanuit de gehele productieketen. Zowel de gevestigde marktleiders in composieten als start ups met innovatieve applicaties. BOIKON was voor de vijfde keer een exposant op de JEC, waarbij we nu voor de tweede keer de Falko automated tape laying machine presenteerden.

Introductie van Falko ATL en de laatste innovaties

De Falko ATL verwerkt Uni-Directional tape tot thermoplastisch composiet laminaten en near-net-shape producten. De continue ultrasone lastechnologie maakt een veilige, betrouwbare en efficiënte productie mogelijk.
Dit jaar stond onze expositie in het teken van een live demo van de laatste innovaties:

• Angular Cut Een innovatie op het gebied van afval reductie en lokale versterking van de tape.

• Gap verificatie Een eigen ontwikkeling in de CAD/CAM software waarmee we realtime gaps en overlaps kunnen verifiëren tijdens het legproces.

Vragen rondom kostenreductie en kwaliteitswaarborging 

Naast de mooie complimenten over het design van de machine zijn we met name trots op de positieve reacties op de innovaties. Het is een bevestiging dat de angular cut en gap verificatie innovatieve antwoorden zijn op de grote vragen rondom kostenreductie en kwaliteitswaarborging. We zijn ons ervan bewust dat er nog veel meer vragen zijn, bij zowel materiaalproducenten als eindfabrikanten.

Ondanks dat we weten dat er nog veel valt te ontdekken, merken we het optimisme rondom de antwoorden die er al wel zijn. De gehele keten komt steeds dichter bij elkaar en versnelt de ontwikkeling van de markt van thermoplastisch composiet.  

Wat verwachten wij / wat hopen wij voor de toekomst?

Wij hopen op een kennisverhoging rondom Uni-Directional Tape en de kwaliteit en mogelijkheden van eindproducten. Dat vraagt veel inzet en investeringen van composiet fabrikanten en innovators in de aerospace en automotive industrie. De contacten die we hebben opgedaan tijdens de JEC geven ons wederom het vertrouwen dat dit haalbaar is en dat we heel dichtbij zijn.

Nieuwe energie voor thermoplast

Inspirerend is toch wel het sleutelwoord als wij de sfeer van de JEC moeten omschrijven. Het geeft nieuwe energie om omringd te zijn met zulke grote namen in de wereld van composiet die zich met hart en ziel willen inzetten voor de ontwikkelingen van thermoplast.

Wij willen de organisatie bedanken voor de mooie locatie en de faciliteiten. De JEC heeft ons wederom geïnspireerd om na te denken over de volgende stap om nog mooiere dingen te maken.

Meer weten over onze thermoplastische composiet machines?

Lees hier verderDeel dit bericht


False