Automotive

De auto-industrie, oftewel automotive, heeft in het verleden al veel ontwikkelingen doorgemaakt. Auto’s worden tegenwoordig steeds luxer uitgerust met nieuwe technologieën en zware accupakketten. Dit heeft het gewicht de afgelopen jaren doen toenemen. Om dit te compenseren is de automotive, net als de aerospace, op zoek naar alternatieve, lichtere materialen.

Thermoplastisch composiet

Koolstofvezel of glasvezel versterkte UD-tape is een interessant productiemateriaal voor verscheidene industrieën. De juiste legstrategie van thermoplastische composiet UD tape zorgt voor een ijzersterk materiaal dat tegelijkertijd ultralicht is, omdat productoptimalisatie (dikteoptimalisaties) mogelijk is. Daarnaast wordt ook kostbaar materiaal bespaard. Deze voordelen maakt het materiaal uitermate geschikt voor de aerospace en automotive industrie.

Productiemachine thermoplast

Door de stijgende vraag naar thermoplastische UD-tapes zal ook de vraag naar een efficiënt productieproces gaan toenemen. Boikon heeft hiervoor een ATL machine ontwikkeld, gericht op productie van hoge volumes thermoplastische producten. De Falko ATL produceert laminaten opgebouwd uit UD tape rollen, welke gereed zijn voor consolidatie.

Wij zijn ook actief in deze sectoren

  • Shaping Technological Innovations

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google haar Privacybeleid en Algemene voorwaarden zijn toegepast