BOIKON winnaar Golden Leaf Award 2018

Op dinsdag 11 september hebben wij tijdens de GTNF 2018 conferentie in de Londen de Golden Leaf Award in de categorie Most Promising New Product Introduction in ontvangst mogen nemen!

Een prachtige erkenning voor onze expertise op het gebied van track en trace machines en softwareoplossingen.

De GTNF 2018 stond dit jaar in het teken van het in kaart brengen van de toekomst. Een door specialisten, fabrikanten, adviesbureaus en andere beleidsbepalers unaniem uitgesproken rookvrije toekomst.

Implementatie van track en trace voor tabaksproducten is een belangrijke stap voor:

  • het beschermen van de consumenten tegen schadelijkere namaak producten;
  • het beschermen van het merk tegen namaak producten (brand protection);
  • en het beschermen van overheden tegen illegale handel in tabaksproducten (mislopen van belasting en accijnsinkomsten).

De Houtense roots van het DJURA

“Mooi hè?” Accountmanager Luit Bakker grijnst als hij kijkt naar het resultaat van de knop die hij net op het touchscreen heeft ingedrukt. In een fractie van een seconde is er een volledige traceercode op het proefvel onder de laser verschenen. In het oppervlak gebrand, zodat er geen verbruiksmateriaal zoals inkt of etiketten nodig is. Die duurzaamheid is belangrijk, maar de snelheid net zo goed, onderstreept Luit – terwijl er een klein wolkje rook opstijgt van het papier. “Bij sommige bierproducenten gaan er zo 80.000 flesjes per uur door de productielijn. Reken maar uit, dat zijn er 20 per seconde. En stuk voor stuk hebben ze hun eigen code nodig.”

Lees meer

Zomervakantie 7 tot 25 augustus

Van 7 tot 25 augustus 2023 gunnen we onszelf even de tijd om te ‘unpluggen’ en ons weer op te laden, zodat we daarna met een hernieuwde dosis energie aan de slag kunnen! Uiteraard blijft onze service-afdeling bereikbaar voor spoedklussen, storingen en andere hoge prioriteiten. Tot na de zomer!

Lees meer

“Achter een beeldscherm word ik gek” – op pad met montagespecialist Alex

Bijna was de carrière van Alex Veenstra (41) heel anders gelopen. Na een kortstondige stage bij BOIKON scheidden de wegen weer: er was niet genoeg werk om hem als fulltime medewerker aan te nemen. Alex, bijna klaar met zijn studie werktuigbouwkunde, ging aan de slag bij een firma in luchtventilatiekanalen, maar kwam er al vrij snel achter dat het geen geweldige match bleek te zijn. Toen kwam alsnog het verlossende telefoontje uit Leek.

Lees meer

Wij zijn ook actief in deze sectoren